luni, 13 iunie 2016

Tu ce Dar ai primit pentru noua epoca?

     Dar este maestrul meu; copilul meu m- a trezit din amortirea in care am trait, fara sens, asa cum am inteles, in timp ce tot dormeam  fara sa ma odihnesc. Asa cum multi dintre noi se tarasc realmente prin viata, considerand ca scopul lor in viata este ”ceva”, am alergat si eu dupa ceea ce era la vedere, in interiorul meu. Nimic nou nu este de spus. Inaintasii au spus deja totul, doar ca ar trebui sa traim foarte multe vieti pentru a aduna toate aceste crampeie de intelepciune.
     Atunci cand citesti o carte, care este buna in perceptia ta, regreti ca se termina, doresti sa aiba o continuare. Asa si viata, este o continua lupta pentru a consuma ceva ce te lasa infometat si trebuie sa continue. Multele si marile religii su fiecare cate o dogma, care este ”singura” si, fara exceptie, uita ca vorbesc in numele Cuiva mai Mare decat ele.
     Traim intr- o epoca binecuvantata. Oamenii nu se mai multumesc cu vorbe. Au aparut ”cautatorii”, care vor raspunsuri. Materialismul nu mai este stapan, elitismul nu mai este reprezentat de cateva persoane bogate, care au acces la cunoastere ci de cei care cauta sa fie impecabili in cautarea lor si in exprimarea a ceea ce au gasit. ”Comoara” apartine adevaratilor cautatori spirituali, iar menirea lor este aceea de a impartasi rodul ei.
     Multe personalitati au descoperit de- a lungul timpului adevaruri care au ramas ascunse si, ajunse in ”camarile” unor comunitati lipsite de constiinta valorii, au fost ingropate in uitare. Omul s- a nascut liber, i- a fost daruit liberul- arbitru, iar lupta sa este revelata de nasterea unor generatii noi, care cauta adevarul . Nu suntem trupuri cu suflet ci suflete care folosesc niste trupuri. Nu mai sunt acceptabile vorbele neacoperite de fapte. Copiii noului mileniu cer adultilor sa- si respecte cuvantul.
     Viata aceasta este doar o cale prin care ajungem la Adevar; indiferent de credinta in care te- ai nascut, ai fost/ sau nu botezat, indiferent de parerea ”lumii”, sufletul tau este cel flamand, iar foamea nu poate fi potolita cu vorbe, cu talkshow- uri sau promisiuni. Sigur ca televizorul si internetul sunt inca folositoare celor care se amagesc ca in timpul vietii lor mai ”merge si asa”. Hollywwod- ul este prezent in forme distorsionate in biserici, in scoli, spitale si teatre de razboi. Adevarata lupta se duce insa intr- un plan mult mai subtil, iar spectacolul poate fi unul maret sau unul care sa stinga toate luminile.
     Copilul meu este maestrul meu si vreau pentru el si pentru toate generatiile prezente si viitoare, un ”show” luminos, calm, echilibrat si prosper.