luni, 10 iulie 2017

Dicționarul bolilor și al afecțiunilor- Acidoza

Bolile nu ocolesc pe nimeni. Dincolo de credințele noastre, impuse prin educație, care aproape ne obligă să considerăm că totul vine de undeva, din afara noastră, trebuie să luăm în considerație faptul că nimeni nu poate trăi în locul nostru; nimeni și nimic nu ne poate influența mai mult decât permitem noi înșine. Modul în care ne predăm părerilor celor din jur, condițiilor exterioare, depinde doar de percepția noastră asupra unei realități, mereu în schimbare.
Echilibrul din interior ne poate salva de foarte multe probleme, în marea lor majoritate false. Dacă te lași influențat iar și iar de starea de moment, vei administra bine sau nu o situație care devine oricum ”trecut” și nu mai are nevoie de atenție. Problema apare atunci când, în loc să te detașezi, continui să acorzi atenție și importanță trecutului, care nu poate fi schimbat.
Omul s- a întrebat întotdeauna: cine este?, de unde vine?, unde va merge?, etc. Răspunsurile se află în echilibrul dintre ceea ce se află în interiorul tău și modul în care percepi realitatea lumii în care trăiești. Deși trăim intr- o eră a tehnologiei, în vremuri în care- mai mult ca oricând- ne bazăm pe substanțe și aparatură care sfidează naturalețea unei dezvoltări armonioase, există cu atât mai multe șanse de a folosi înțelept aceste resurse, tratându- le conform destinației lor: îmbunătățirea vieții.
Trecutul nu are rolul de a pune etichete ci de a te ghida spre experiențe pozitive, învățând din cele mai puțin potrivite pentru evoluția ta, ca om.
Dicționarul bolilor și al afecțiunilor tratează cauzele subtile ale apariției acestora. El poate fi folosit cu succes în cazul în care ești deschis propriei cunoașteri de sine și poate veni în sprijinul echilibrului dintre tine și...tine...  

„ACIDOZA
Acidul este adesea legat de ceea ce erodează metalul. Acidoza indică faptul că am refuzat să asimilez o situaţie care s-a acumulat Ia nivel inconştient, antrenand pe plan fizic un nivel mare de aciditate in sange sau in lichidul in care inoată celulele. A asimila inseamnă a rezolva, trata, regla problema, situaţia sau conflictul care mă deranjează, care imi otrăveşte existenţa. Este nevoie să mă intreb care este situaţia [adesea de
natură emoţională] care mă erodează pe interior. Este posibil să trăiesc in prezent o situaţie care face să atingă in mine sentimentul de insatisfacţie privind relaţiile pe care le aveam candva cu mama mea. Pot trăi o insatisfacţie similară in raport cu copiii mei, cu prietenii sau angajaţii in faţa cărora mă simt "ca o mamă".
Am dificultatea de a mă opri, nu indrăznesc să mă odihnesc, să-mi ofer timp.
Acidoza respiratorie sau acidoza gazoasă provine din faptul că nu elimin suficient gaz carbonic prin respiraţia mea. Are legătură cu experienţele trăite in raport cu anturajul meu. În cazul acidozei lactice,
regăsim o cantitate excesivă de acid lactic in sange; Întrucat sangele transportă in mod normal bucurie, se intamplă ca tot ceea ce este negativ in viaţa mea să mă afecteze in mod exagerat. in cazurile extreme, reumatismul este consecinţa direct şi adesea inevitabilă a excesului de aciditate.
Accept :   să văd şi să tratez la nivelul inimii situaţiile agasante şi
iritante din viaţa mea. Concentrandu-mi atenţia pe un proces conştient de
deschidere şi acceptare, pot evita să suport fizic această boală dureroasă şi tratamentul ei dureros. Aleg să trăiesc mai degrabă bucuria, libertatea şi pacea interioară.

Jacques Martel- Cauzele subtile ale îmbolnăvirii

Medical:
Creşterea concetraţiei de acid în sânge şi lichidele interstiţiale. Poate produce o dereglare semnificativă a echilibrului acido-bazic al organismului şi are mai multe cauze şi manifestări.
  • Acidoza metabolică – este consecinţa unei sinteze crescute de acizi în organism sau prin pierderea de baze în cazul diareei (pierdere rapidă de bicarbonat de sodiu). Principala cauză este eliminarea insuficientă a acizilor prin urină – acidoză renală. O formă de acidoză metabolică este acidocetoza şi poate surveni în cazul unei persoane cu diabet zaharat prost tratat şi, într-o măsură mai mică, la persoanele care ţin post drastic, mai mult timp. Alt exemplu de acidoză metabolică este cea declanşată de o intoxicaţie cu acid acetilsalicilic.
     
  • Acidoza respiratorie – reprezintă o dereglare a echilibrului acidobazic al organismului care se produce în momentul în care prin respiraţie nu se realizează în mod eficient eliminarea bioxidului de carbon. Acesta rămâne în sânge, se dizolvă şi formează acid carbonic, un acidifiant important al sângelui.

    Acidoza respiratorie poate fi, la rândul ei, acută, cauzată de inhibarea activităţii centrilor nervoşi respiratori, aşa cum se întâmplă în cazul asfixiilor prin înec, al paraliziilor respiratorii  din poliomielită, administrării de medicaţie cu extract de curare sau medicamente hipnotice. Acidoza respiratorie poate fi şi cronică, cu manifestări mai puţin spectaculoase, în bronşita cronică, emfizem, cifoscolioză (prin reducerea capacităţii respiratorii datorită modificărilor cutiei toracice).
 Aleg să trăiesc mai degrabă bucuria, libertatea şi pacea interioară.
Poate că vei respira mai bine, vei dormi mai bine, s.a.m.d....