sâmbătă, 17 ianuarie 2015

O stationare esentiala



Exista mai multe lumi paralele in noi insine. Atunci cand durerea devine insuportabila e mai bine sa te opresti si sa revii la baza ta. Asta dac- ti amintesti; pentru ca devii un robot programat sa deschida o agenda pe care programatorul a uitat el insusi sa o seteze. Si atunci ce faci?
Mii de ani oamenii au exprimat in moduri diferite cate ceva. Intr- un mod stupid pretindem ca STIM! Dar uitam ca ceea ce trebuie sa aflam se afla deja in noi si modul simplu de a intelege ceea ce ne ajuta sa mergem inainte este faptul ca Dumnezeu se scrie cu litera mare, ca inseamna Iubire, Bine si tot ceea ce deriva de aici. Desigur, Credinta ca multe altele, este o alegere.
Secolul vitezei s-a scurs. Un nou secol, primul dintr- un mileniu de o mie de ani a inceput. Un nou razboi religios? Din momentul in care omul a aparut pe pamant el nu s- a schimbat deloc. Doar tehnica avanseaza. Omul ramane acelasi, cu ”problemele” lui, ducand aceeasi lupta in interiorul lui, binele impotriva raului sau...invers...Doar ca binele nu se lupta prin definitie. El doar asteapta sa fie simtit si dus mai departe. Astepti o perpetuare inertiala a ceva ce nu stii ca exista? Iti definesti macar prioritatea ”esentiala”? Ai o agenda interioara?
Ma gandesc la mine ca fiind omul care a stiut sa se opreasca la timp din goana catre nimic si nu pot decat sa sper ca asa este!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu