marți, 14 februarie 2017

Anul Luminii- Decizia

Anul Luminii- Decizia
M- am întrebat de multe ori: ”de ce m- am născut în România?„
Aparent, nu mă potrivesc în peisajul gândirii răutăcioase, bârfei, trivialului, etc. După o perioadă de luptă, fără prea mare succes, am înțeles că, pretutindeni în lume, copiii au aceleași probleme. România are nevoie de iubire, este un pământ binecuvântat cu oameni minunați- suflete copilărești, naivitate și zbatere adolescentină. 

De ce nu iubesc românii? Poate că, fiind preocupați de a- i face pe alții fericiți, nu- și dau seama că această viață durează doar o clipă. Asemeni copiilor, românii par a avea mereu nevoie de confirmare. Continuă să trăiască în mișcarea de rezistență, paralizați de teama visului libertății.
2017 poate fi anul Luminii, chiar dacă mulți îi întrevăd deja sfârșitul. Este un nou mileniu, este- teoretic- un an nou. Totul face parte dintr- o mare convenție. Există teorii pentru orice; nimic nu scapă cuvintelor. Înlocuind sunetul pur al inimii cu zgomotul nesfârșit al judecății de valoare vom ajunge să ne îndoim de propria existență.
Iubirea este un sentiment unic, care nu poate exista în prezențe fricii. Divinitatea nu ne cere teamă, ne cere să ne iubim unii pe alții, să trăim în adevăr, în lumină. Pare imposibil, dar este cel mai simplu de realizat.
Înțelepții umanității, recunoscuți în marea lor majoritate postum, nu au lăsat rețete și nu s- au declarat infailibili; ei au știut că, deși suntem înrudiți, suntem unici. Fiecare, de la un moment înainte, trebuie să ne găsim Calea.
Iubirea nu pierde niciodată. Adevărul este unul singur, nu are nevoie de explicații, de apărare. Minciuna are o infinitate de forme, trebuie dezbătută, impusă, folosește cuvinte, gesturi și- în final- se îngroapă singură.
Decizia este cea care definește începutul; nu este ușor de acceptat, este mereu lăsată pentru mai târziu. Decizia corectă va fi mereu atacată și asta o face mereu contestabilă în sufletul dominat de mentalitatea dobândită prin condiționări impuse, de multe ori chiar din...iubire. Ceea ce îngrădește libertatea nu este iubire. Lenea sufletească acceptă îngrădirea, chiar dacă o contestă în aparență. Nu este ușor să renunți la un mod de viață comun ”tribului” în care trăiești.
Revolta copiilor ar trebui să ne pună pe gânduri! Adulții (tineri sau vârstnici) au dreptul și îndatorirea de a decide să revină la calitatea de OM! Decizia este primul și cel mai greu pas, dar este pasul esențial!
Nu există luptă între bine și rău. Există doar adevăr sau minciună. Trăind în adevăr vei descoperi calea spre echilibru.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu