joi, 10 noiembrie 2016

Secretul

Secretul este chiar devenirea ta. Oricât ai vrea să negi, există întotdeauna ceva nespus și așa trebuie să fie. Toți fugim de suferință, chiar dacă unii o caută și o cultivă. Este un mod de a căuta atenție, o rezolvare din exterior.
Este o modă să mergi la psiholog,la psihiatru sau ambele variante. Oamenii caută ajutor. Nu descurajez neapărat acest act, cu condiția să ții cont că specialistul respectiv este om și el. Așa cum tu te deschizi mai mult sau mai puțin în fața lui, tot așa și el primește percepțiile tale prin prisma percepțiilor sale, ea experienței și a teoriei acumulate. Important este să nu ai așteptări în urma acestei acțiuni și să- ți asumi rezultatele în mod curent. Este un serviciu plătit și nu te poți aștepta la soluții magice.
Magia vine din tine, bine sau rău, este produsul acțiunilor tale și a modului în care tu te percepi pe tine și pe ceilalți.
Adevărul tău este secretul care nu poate fi perceput de nimeni altcineva. Asta nu înseamnă că ești izolat de lumea în care trăiești ci că ți- ai găsit echilibrul în interiorul ei, trăind printre oameni fără să renunți la spațiul tău interior.
Cu siguranță nu este ușor. Parcă atunci când simți că ai mai mare nevoie de liniște se adună toate reziduurile trecute, încercând să te agaseze, să- ți ceară explicații, etc. Dar asta este doar ceea ce tu ai determinat prin comportamentul tău din trecut, prin acceptarea compromisurilor. A fi civilizt, bun, principial nu înseamnă deloc a permite să fii tracasat sau abuzat. Dimpotrivă, datoria ta față de tine însuți este să- ți faci cunoscute cu sinceritate opțiunile și cerințele.
Dacă tu nu ești sincer cu tine, sau oscilezi în privința dorințelor tale, cum poți aștepta de la ceilalți să te trateze ”corect”? Dacă ai trăit o perioadă foarte lungă permițând celor din jur să profite de tine, sau ai abuzat de răbdarea și delicatețea lor, nu poți pretinde ca ei să nu opună rezistență noilor tale cerințe. Nimeni nu este obligat să accepte intruziuni în spațiul tău și nici tu.
Spațiul tău interior nu poate fi invadat decât dacă tu permiți sau îl ”livrezi ” celorlalți. Așa cum nu poți trăi la infinit pe străzi, în baruri, la serviciu, spațiul tău interior nu poate deveni spațiu public. Comunicăm în multe moduri unii cu ceilalți, dar visele și visurile noastre sunt separate. Tu nu ești nici casa sau țara în care locuiești, nici biserica sau templul în care intri să te rogi, ești un corp separat cu gandurile tale, cu propriul mod de a percepe.
Acesta este adevăratul echilibru: să accepți că dreptul tău la viață și libertate înseamnă dreptul întregii lumi; să- ți asumi acest fapt perfect conștient și să acționezi în consecință. Niciunul dintre cei care trăiesc astfel nu pot transmite trucuri, scurtături, metode,etc. Ei îți pot spune doar cum au trăit, ce au urmărit și ce credințe au avut. De la un moment înainte numai tu pți găsi calea. Oricât am fi de înrudiți, având condiționări sau credințe asemănătoare, venind din aceeași sursă, trebuie să ții cont de faptul că ai venit singur, individual și că, pentru a întregi ceva, trebuie să te cunoști. Numai tu te poți cunoaște, singur, în spațiul tău interior. Toate metodele vor fi inutile atâta timp cât nu crezi în tine.
Secretul este în tine, în munca ta continuă de a obține echilibrul între toate ”componentele” tale, în tăcere profundă, fără luptă, respirând, asimilând doar ceea ce- ți priește, eliminând tot ceea ce este negativ, toxic, conștient de liniștea care se așează acasă, în interiorul tău. Asta nu te poate învăța nimeni; pur și simplu este secretul pe care tu trebuie să- l descoperi. Lupta nu te ajută. Nerăbdarea sau infatuarea îl îndepărtează. Este doar o alegere conștientă, urmată de acțiunea continuă, de viața ta curată de fiecare zi. Există foarte mulți oameni care se declară victime ale celorlalți, ale vremii, ale sistemului, etc. Frica de singurătate (și de multe altele) îi tine blocați, inactivi, într- o viață plină de eșecuri; vieți risipite! Eu nu pot ”schimba lumea”, dar mă pot îmbunătăți, pot începe să trăiesc. Asta va schimba lumea!
Este alegerea ta, pentru că nimeni nu poate trăi în locul tău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu