joi, 13 octombrie 2016

3. Nu face presupuneri inutile!

Găsește-ți curajul de a pune întrebări deschise și de a exprima exact ceea ce îți dorești. Comunică cât mai clar cu ceilalți, pentru a evita neînțelegerile, tristețea și dramele. Acest Legământ este suficient în sine pentru a- ți transforma în totalitate viața.
Frica este cea care domină viața tuturor. Ea a fost impregnată de- a lungul a mii de ani în memoria colectivă. Omul se complică în presupuneri inutile, izvorâte din propria sa percepție asupra vieții și din propriile sale dorințe. Este ca și cum un diabetic are nevoie de un pahar cu apă, iar tu îi oferi un tort. Crezi că l- ai ajutat, te lauzi cu asta, dar de fapt ai comis doar un act criminal. Tu ești lacom într- un fel, poate că și el este, dar dorește o mașină de lux; și...un pahar cu apă. Ce să mai spunem despre atracția fizică de moment, confundată cu iubirea, care duce la drame uneori extinse (copii, divorț, violențe inimaginabile, etc)?
Tristețea nu este o stare simplă. Atunci când devine starea obișnuită a unui om, este ultima formă de depresie, foarte greu de vindecat.
Ne complacem în a crede că suntem unici, că suntem singurii care suferă. Adevărul este că fiecare își trăiește propria suferință, pe care singur și- o produce. O gândire corectă este o gândire în deplină cunoștință de cauză a factorilor care însoțesc obiectivul gândurilor. Asta ar putea fi fi forma ideală de a gândi, dar știm cu toții că nu este posibil în totalitate  .
Nu voi înceta să spun: fiecare om este chemat să- și trăiască propria viață! Nimeni altcineva nu o poate trăi în locul său. Doar în interiorul tău poți găsi răspunsurile potrivite. Cum aș putea eu să- ți spun ce dorești, ce gândești, ce speri sau cum să obții tortul sau mașina ta?
Ceea ce știu, însă, este că vei primi același ”test” iar și iar, până când vei înțelege că tu ești tu și că cel mai bun lucru de făcut este să- ți asumi asta și să trăiești frumos, simplificând totul cu sinceritate și bunătate,cu onoare.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu