joi, 20 octombrie 2016

Cine sunt eu?

"Nu atacul gandului este pacat, ci convorbirea prieteneasca a mintii cu el”.Marcu Ascetul
                                                
                                                    Cine ești tu?
     Omul este obișnuit să trăiască o viață întreagă în afara sa. Pentru el totul contează, începând cu părerea celorlați și încheind cu propria sa părere. Nu ți se pare niciodată că trăiești doar din păreri?
     Din copilărie suntem condiționați să credem în cineva, în ceva, despre ceva. Percepțiile altora ne însoțesc viața. Revin cu întrebarea: ce crezi că vei găsi atât de cumplit în tine însăți/ însuți? Adevărul nu stă în păreri, bazate pe percepția unuia sau altuia. Nimeni nu știe totul. Nu există în jurul tău deținători ai adevărului absolut. Dacă vei fi puțin atent/ă vei constata că există o continuă ciorovăială în jurul tău.
     ”Pe cine iubești mai mult: pe mama sau pe tata?” este cea mai cumplită întrebare pe care adulții o pun copiilor. Iubirea nu suportă condiționare. Iubirea este un sentiment unic, pentru care suntem toți chemați; din nefericire, puțini alegem să trăim în iubire. De ce nu iubesc oamenii? Poate pentru că nu înțeleg ce înseamnă! Bombardați cu frică, păreri și dorința de a învinge, insuflată de aspirațiile altora, undeva pe drum iubirea își pierde energia de a exista. Puțini sunt cei care, se întorc în punctul de cotitură: transformarea iubirii în ură, atașament, dorință, nepăsare.
       Nu suntem obișnuiți să gândin frumos, să vedem frumosul, să- l observăm, să- l lăsăm să existe. Frica de a nu pierde ceva ce n- ai avut, de fapt, niciodată te paralizează, devii violent, asta aduce alte violențe și tot așa.
                    Nu trebuie decât să te oprești și să cauți adevărul în tine. Să te recunoști pe tine și în frică, violență, nepăsare dar și în iubire,compasiune, inteligență. Pentru că toate acestea ești tu, iar ceea ce este adevărat, real, se află în tine și nu în afara ta.
                    Gândim despre orice. Miliarde de gânduri și de planuri- bune, rele- se desfășoară și se ciocnesc unele de altele în univers, chiar în această clipă. Ne place să credem că ”nimeni nu știe ce gândim”, dar efectul gândurilor noastre este cel care a adus lumea în situația dezastruoasă de azi. Nu există oameni materialiști sau idealiști, oameni răi sau buni, există doar oameni.
                     Calitățile unui om reprezintă un bagaj ”în posesie”. Nimeni nu se naște degeaba, indiferent dacă a fost ”dorit ” sau nu. Bagajul său va fi folosit așa cum decide el; alegerea este personală.
                         Copilul nu este proprietatea părinților. Nici măcar nu este copilul ”dorit”. Dacă doi oameni decid să ”facă” un copil, asta nu înseamnă că cel născut este ”copilul”. Este copilul ”programat”, care a venit în urma unirii sexuale, dar este absurd să ”dorești un copil”.Din momentul în care un popă a decis că sexul este un păcat, multe prostii s- au spus și, într- un moment urât al dezvoltării rasei umane, copilul a încetat să mai fie fructul dragostei, sau o normalitate; a devenit ”fructul păcatului”care poate redeveni ”binecuvântare” doar prin intermediul unor ritualuri demne de toată mila.
                      Când un om se naște, el este liber! Gândurile sale sunt perfect normale. Să ne întoarcem așadar la noi înșine, să privim în noi înșine. Să acceptăm că binele și răul sunt în echilibru și nu pot rămâne astfel decât dacă gândurile și faptele noastre sunt echilibrate.
                          Omul a venit pe lume cu un bagaj potrivit pentru a aduce iubirea, adevărul, frumusețea în viața ”cetății”. Ambițiile părinților, răutatea bunicilor, vecinilor sau a societății în sine, îl deturnează de la principiile lui înalte, corecte.

           Mi- au trebuit mulți ani și multă suferință pentru a înțelege că, indivizi care nu se pot ridica la nivelul chemării lor, au găsit potrivit să lupte murdar pentru a schimba cursul frumos, calm și echilibrat al omului.
            Oricât ar fi de greu de crezut, este mai simplu să faci bine, decât rău. Toți suntem chemați! Din păcate, puțini aleg să o facă, aruncând ”bagajul” cu care au venit pe lume și luând orice gunoi de aiurea, pe care- l poartă după ei, îl promovează; Hainele împăratului.
          Adevărul se află în tine. Caută și vei găsi! Vei observa că nimeni nu va mai avea forța să- ți fure bagajul, pentru că face parte din tine!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu