miercuri, 12 octombrie 2016

3.Nu interpreta nimic la modul personal!



       Nimic din ceea ce fac ceilalți nu are vreo legătură cu tine. Tot ce spun și fac ei este o proiecție a propriei lor realități subiective. Dacă vei deveni imun la opiniile și la acțiunile celorlalți oameni, nu vei mai fi victima unei experiențe inutile. 
                                               Imagine și ”like”...
         Traim prin imagini. Rețelele de socializare sunt pline de ”poze”, în marea lor majoritate copiate anapoda de pe cine știe ce alte site- uri. Nu știm să comunicăm; de fapt, mulți n- au făcut- o vreodată. Doar au vorbit. România are un secol de recuperat.
Guru, popi, maeștri, toți te ”motivează ” pentru ”o viață mai bună”. Disperarea a născut o industrie, în fapt mai veche decât oricare alta : industria soluțiilor rapide, a minunilor, a bunăstării, etc. Un Hollywood al filmului mut, pe internet. Marii ”profesori” ai dezvoltării personale nu spun niciodată totul, pentru că nici nu știu totul. O poză frumoasă, însoțită de un citat al unei personalități, aduce multe „like”- uri, atât de dorite de femeile nefericite, care caută în alții confirmarea propriei valori. Cel mai grav este însă, că adolescența a sărit copilăria și va trece prin maturitate într- o clipă,  într- o foame fără fond, care nu poate fi potolită. Violența se naște din frustrare și nici- o poză din lume nu o poate cuprinde; niciun like nu o va domoli.
            Internetul este plin de imagini cu pisici și copii, care nu și- au dat acordul pentru a deveni ”persoane publice”. Peste puțin timp, copiii de azi vor iubi mai mult pisicile decât oamenii sau le vor urâ din gelozie, pentru că cei chemați să- i iubească au fost mai interesați de postări ”haioase”.
Există oameni care n- au încetat să citească. Atunci când dorești cu adevărat să mai urci o treaptă, cartea ”vine” la tine.
           Așa cum divinitatea este mereu prezentă, iar întunericul stă mereu la pândă, tot astfel poți învăța că echilibrul nu poate exista decât între tine și tine și că aceasta este unica soluție pentru a merge mai departe, în sus”. Este suficient să privești un copac, pentru a înțelege că tot ceea ce- ți trebuie există deja. Nu ai nevoie de ”like” pentru asta...
      Oamenii au propriile lor dorințe, nevoi, frustrări. De multe ori ei văd în tine imagini din trecut, condiționări ale propriei personalități. Chiar îți dorești să fii sclavul unei dispoziții trecătoare, a somnului din noaptea trecută a unei persoane întâlnite întâmplător? 
       Singurul răspuns posibil se află în interiorul tău. Nu - ți fie teamă să te confrunți cu tine însuți; ai șansa să afli cât de frumos și de bun ești, chiar dacă nu ești ”perfect”. Toți suntem perfectibili!
       Nimeni altcineva nu poate trăi viața ta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu